DESALNIETTEMIN

Desondanks (bw): afgezien daarvan, dat daargelaten, evenwel, hoe dan ook, niettemin, nochtans, ondanks alles, ondanks dat, toch.

Ester Kenis (°1981, St-Truiden) behaalde haar Master Fotografie in 2004 aan de Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Initieel dacht ze misschien louter trouw te zijn aan de fotografie, maar die beperking liet ze toch maar los. Haar werk gaat nu zelfs letterlijk alle kanten op. Een pretpark van materialen en tekeningen, collages, assemblages, en veel meer. De vrijheid in elke keer de verrassende onvoorspelbaarheid (in de eerste plaats voor haarzelf) brengen moeilijk te doorgronden methodieken voort.


Kenis verkent de grenzen tussen figuratief en abstract en evoceert de vaak absurde realiteit in haar tekeningen, collages en assemblages. Humor en (zelf-)relativering lopen als een rode draad doorheen haar werken. Het werk van Kenis is toegankelijk en speels maar heeft een ernstige en donkere ondertoon die een diepe betrokkenheid in de aard der dingen verraadt en een ernstige interne dialoog bloot legt.

= (LEVENS)NOODZAKELIJKE HUMOR

Facebook Ester Kenis